Inköpsorder:

Registrera era inköpsorder i BJ:s Pris-simulator, med beställt antal, pris i aktuell valuta och en eventuell rabatt.

Välj en valuta i rullmenyn och Pris-simulatorn konverterar direkt till svenska kronor med en aktuell valutakurs, BJ:s Pris-simulator ligger online med en svensk storbanks valutakurser.

Ange inköpsordern fraktkostnad och eventuella tullavgifter, BJ:s Pris-simulator fördelar då ut dessa kostnader på beställda produkter enligt beloppsmetoden, du får då en exakt varukostnad på varje produkt.

Prissätt sedan produkterna genom att ange ett önskat påslag, BJ:s Pris-simulator kommer då att ge dig ett prisförslag inklusive angiven momssats.

När du sedan bestämt dig till vilket pris du skall ta för produkten, då anger du beloppet i fältet "FSG Pris inkl. moms", då kommer du att direkt se din vinst både i kronor (TB) och procent (TG).

Beställda produkter som du redan har i ditt befintliga sortiment, där kan du registrera in ditt nuvarande pris och sedan låter du BJ:s Pris-simulator kontrollera alla dessa produkter.

Har du ett för lågt försäljningspris så kommer du få en visuell varning på de produkter som har ett för lågt pris.

När du har registrerat klart din inköpsorder, så kan du med några enkla knapptryckningar skapa ett beställningsdokument i pdf format som du kan skicka till din leverantör.

Se nu inte BJ:s Pris-simulator som en ersättning till det system ni använder idag, pris-simulatorn är ett komplement till det ni använder idag.

Använder ni idag ett affärssystem för att registrera era inköpsorder så skall ni givetvis fortsätta med detta, men med dagens teknik så är det mycket lätt att kopiera data mellan de olika systemen.

Förslag på arbetsmoment är att registrera inköpsordern i ert befintliga system, skriv (exportera) sedan ut inköpsordern till fil, och sedan kopierar ni in inköpsordern till Pris-simulatorn, och arbeta vidare därifrån med fraktavgifter, valutakurser, prissättning och priskontroller.

Ni kan också registrera inköpsordern direkt i BJ:s Pris-simulator och sedan importera därifrån till ert befintliga system.


Vill ni veta mer?